Breskvice
SASTOJCI

  • 2 jaja
  • 2 dcl šećera
  • 1 dcl otopljene masti
  • ½ praška za pecivo
  • 350 gr brašna
  • 5 kašika marmelade
  • 0,5 dcl ruma
  • crvena boja u prahu
  • kristalni šećer

BRESKVICE PRIPREMA

1. Prvo treba izmiješati jaja sa šećerom i masti.
2. Posebno pomiješati brašno i prašak za pecivo.
3. Sve to sjediniti, mijesiti sve dok se više na lijepi za prste.
4. Napraviti veći valjak, pa iz njega manje valjčiće koje treba izrezati da se dobiju jednake kuglice veličine oraha.
5. Kuglice slagati na tepsiju u razmaku od jednog prsta da se kod pečenja ne slijepe, u tepsiju smo prethodno stavili masni papir.
6. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 stepeni oko 13–15 minuta, paziti da ne porumene (ne smeta ako malo dobiju boju).
7. Kada se ohlade šiljastim nožem izdubiti ih što je više moguće.
8. Ostatke samljeti na mašinu za mljevenje.
9. Pomiješati sa marmeladom i rumom.
10. Malom žlicom puniti polovice breskvica i lijepiti ih
11. Ako imate boju u prahu možete uzeti na vrh noža i rastopiti je u 1 dcl vode.
12. Umakati breskvice u boju i slagati na tacnu.
13. Kada se nakupilo oko 10–tak breskvica treba ih umočiti u kristalni šećer da se dobije završna dekoracija.
14. Tako nastaviti sa ostatkom breskvica dok se sve ne završi.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga